Често задавани въпроси

Oткрийте отговорите на важни въпроси и научете детайли относно предлаганите от нас печатни услуги.

Има ли изискване за минимално количество?

Поради спецификата на печатния процес при тапети, фолио, банери и плакати, изискваме минимум 1м² от материал при поръчка.

При печатa върху фото хартия, канава или арт картни с пигментни мастила такова изискване няма, но е препоръчително да се използва максималната печатаема ширина на материалите.

При количества на печат над 10 м² се предлага 10% отстъпка от цената.

Какви са сроковете за изпълнение?

В повечето случай става въпрос за 1-3 дни от подаване на заявката и необходимите файлове. Възможни изключения ако става въпрос за по-специфичен материал, който липсва на склад.

Какви са максималните размери на печат?

В общия случай те зависят от ширината на печатната медия, която се използва. При различните материали тя варира. Не поддържаме всички ширини на склад, така че ако се интересувате от конкретен размер е по-добре да се свържете с нас.

Използваме принтери с различни ширини, според приложението. Печатът с латексни мастила на тапети, банери, фолио и плакати може да бъде до 152 см. При печат върху фото хартии, канава, картони с пигментни, максималната ширина е до 110 см.

Какви принтери и мастила се използват при печата?

  • HP L25500 60″, 6 латексни мастила

При печата на персонални тапети, банер материали, фолиа и плакати се използват латексни мастилa. Те са нова алтернатива на солвентните, като при тях липсва характерната миризма след печата. Напълно безвредни, както за човек, така и за околоната среда. Притежават устойчивост на вода, надраскване и отпечатаните материали са с висока трайност на отпечатъка.

  • Z3100ps 44″, 12 пигментни мастила

Работи с пигментни мастила HP Vivera. Водно базирани са и поради спецификата си са напълно безвредни. Предлагат богати и точни цветове. Трайността на запазване на цветовете с някой медии е над 200 години.


Може ли да тествам или получа мостра от даден материал преди да направя поръчка?

Да. Предлагаме безплатно тестване на даден материал, наличен при нас при поръчки над 10м² за тестване качествата му.
Тестове за поръчки под това количество се включват в крайната цена.
При нас може да получатите и мостри от повечето материали.